1 كيفية عمل المكرونة بالباشميل الجمعة يونيو 24, 2011 5:14 pm
نسيم الشرق
عضو فعالالكمية تكفي: 4 أشخاص
وقت التحضير: 30 دقيقة
وقت الطهي: 30 دقيقة
المقادير: مقدار مكرونة مقدار بصل مقدار طماطم مقدار فلفل بارد مقدار فلفل حار عرقين مقدار كرات لحم او لحمة مفرومة مقدار فلفل اسود مقدار كاري مقدار بهارات لحم مقدار ملح مقدار صلصة طماطم مقدار ثوم مقدار زيت عدد 1 مكعب ماجى مقدار باشميل لتر حليب مقدار جبنة شرائح مقدار جبنة تشيدر
التحضير: - نحط المقلاة على النار ونحط فيها كمية من الزيت ولما يسخن نحط اللحمة عليها انا هنا استخدمة كرات لحم كانت معاي كمية كبيرة منها فحبيت استغلها
- فتتها قطعة متوسطة وحطيتها على الزيت السخن
- وشوحتها شوية بعدها اضفت عليها البصل والثوم وبقيت اقلبه شوية
- بعدها اضيفي كل البهارات اللي عندك وقلبيه كويس
- وبعدها اضيفي الطماطم والفليفلة والفلفل الحار
- واضيفي مكعب الماجي فتتيه بيدك و وزعية على اللحمة
- وبعدها اضيفي الملح حسب الرغبة بس خلي في بالك ان الماجي فيه كمية من الملح
- وبعدها اضيفي صلصة الطماطم وحطي نص كوب ماء حطي نص كوب من الماء اللي سلقنا فيه المكرونة
- بعدها خففي النار عليه وغطية وخليه لفترة مايستوي اللحمة والخضار
- هنا بعد ماخلصت من سلق المكرونة وحضرة البشاميل انا هنا استخدمة البشميل الجاهز اللي بنضيف عليه حليب
الطبخ: * الان نجي للشغل
- في صنية حطي كمية من المكرونة واضيفي لها ملعقتين من البشميل واخلطيهم كويس مع بعض
- بعدها وزعيها بشكل متساوي في الصنية ثم اضيفي اللحمة ووزعيها بشكل متساوي ايضا
- واسكبي عليها ملعقتين من البشميل ووزعيه
- والصورة توضح لكم بعدها رشي عليه كمية من الجبنة الشيدر المبشورة
- وبعدها غطية ببقية المكرونة المتبقية ثم غطيها بكمية البشميل المتبقة
- وحاولي تدخليها في الاطراف لانه بعض الاحيان مايدخل الاطراف كمية مناسبة فتنشف من الجوانب
- وبعد ماتخلصيها حطي عليها شرائح الجبن والجبن المبشور ودخليها مباشرة للفرن اللي تكون مسخناه من قبل على درجة 180 درجة
- انا بخليها 20 دقيقة على النار اللي تحت وبعدها اشغل اللي فوق واخليها ياذوب تحمر شوي واطفي عليها
- وهنا شكلها بعد ماستوت اسيبكم مع الصور